В доклад от този месец (SIPRI) изчисли, че  за 2023

...
В доклад от този месец (SIPRI) изчисли, че  за 2023
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Войната в Украйна струва скъпо на Русия

В отчет от този месец (SIPRI) пресметна, че  за 2023 година възлизат на към 6,6 трилиона рубли (85,8 милиарда щатски долара). Тази цифра се равнява на към 4,4% от съветския Брутният вътрешен продукт спрямо 3,6% през 2021 година, преди нахлуването в Украйна. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че действителните военни разноски на Русия остават неразбираеми , защото липсва бистрота поради потреблението на класифицирани бюджетни линии, които съставляват почти 22% от общия бюджет на съветското държавно управление.

" Форбс ": Войната топи бюджета на Русия

Кремъл ще харчи от ден на ден

Британското разузнаване показва, че макар че единствено се изразходва за войната, нарастването на разноските акцентира цената на активността на Русия в Украйна.

Освен това Русия съвсем несъмнено е изправена пред спомагателни директни бюджетни разноски за защита заради войната, в това число разноски за сигурност в окупираните райони и за отбранителни ограничения в районите, граничещи с Украйна, допълват от военното ведомство.

Още през декември английското разузнаване предвижда, че военните разноски на Русия ще представляват 
 ISW: Войната в Украйна източва бюджета на Русия
ISW: Войната в Украйна източва бюджета на Русия

В окупираните територии продължава изселването на деца и налагането на рублата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР